Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
coronavirus

Waarom drukte vermijden zo belangrijk is

De afgelopen week (week 45) zijn er in onze regio 3.368 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een lichte afname ten opzichte van de week ervoor (4.914). In alle gemeenten is een afname te zien. Het aantal ziekenhuisopnames is wel gestegen van 77 naar 83. Dit betekent dat de druk op de zorg hoog blijft. Het verhaal van deze verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp geeft daar een beeld van. Dat het belangrijk blijft dat iedereen de maatregelen volgt, is al vaak verteld. We lichten er een uit: afstand houden (en dus drukte vermijden).  Waarom is het zo belangrijk om drukte te vermijden? Waarom moet je afstand houden? En hoe kun je veilig winkelen? 

Drukte vermijden

Waar veel mensen zijn is er een grotere kans op de verspreiding van het coronavirus. Want als het druk is, is het lastiger om afstand te houden. Afstand houden is belangrijk omdat dan de kans dat je besmet wordt door iemand met corona veel kleiner is. Als je geen afstand houdt, dan kan het virus zich dus sneller verspreiden. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je het virus ook kunt verspreiden zonder dat je dat weet: je kunt twee dagen voordat je klachten krijgt het virus al bij je dragen. Daarmee kun je dus zonder dat je dat zelf weet, iemand besmetten. 

Google toont de actuele drukte op een locatie

Mensen maken zich zorgen om de drukte

We zien en horen dat de mensen in de regio zich zorgen maken om de drukte in de winkelstraten en natuurgebieden. Terwijl we allemaal heel graag naar buiten willen. Het is voor veel mensen het enige dat ze nog hebben, omdat musea, bioscopen en horeca dicht zijn. En het kan ook. We kunnen naar buiten. De vraag is alleen om dit wat meer te spreiden. Ga dus niet allemaal tegelijk, maar verdeel het over de dag. Via Google kun je de locatie intypen waar je heen wilt en dan kun je via het piekurenoverzicht kijken wanneer je het beste naartoe kunt gaan. Dat helpt.  

Ook vragen de burgemeesters in de regio om zoveel mogelijk op de fiets of lopend op stap te gaan, om drukte op parkeerplaatsen en toegangswegen te voorkomen. Zo zorgen we dat er parkeerplekken over blijven voor mensen die minder goed ter been zijn en naar buiten willen. Zo is er voor iedereen ruimte.  

Winkelen plannen zodat het veilig blijft

Het is nu even niet de tijd dat je spontaan de stad in kunt gaan om te winkelen. Het is gewoon niet de bedoeling. Winkelen kan wel, maar dan goed gepland. Ga niet de winkelstraat in als je ziet dat het druk is. En aangezien velen van ons thuis werken, kun je het winkelen misschien ook wel tussen de werkzaamheden in plannen. Zodat degenen die dat niet kunnen, omdat ze niet thuis werken of thuis in diensten werken, ook rustiger kunnen winkelen. Ook dit kan met Google. We gunnen iedereen cadeautjes met sinterklaas of kerst. Jij toch ook? 

Vond je deze pagina nuttig?
Review