Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

""

WK voetbal 2022: brandveiligheid bij u thuis, op straat en in de horeca

07 november 2022

Het WK-voetbal 2022 staat voor de deur. Van 20 november tot en met 18 december kleuren een hoop straten in onze regio oranje. Dat ziet er heel gezellig uit, maar kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Ga jij je huis, café of straat versieren? Houd dan rekening met een aantal spelregels om het WK (brand)veilig te laten verlopen.

""

Veilig naar het strand

12 augustus 2022

Dit weekend wordt wederom veel drukte verwacht op het Haagse strand. Naast het mooie weer is ook aflandige wind voorspeld. Om deze mooie stranddagen zo veilig mogelijk te laten verlopen, zetten we daarom een aantal tips op een rij.

""

Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen

23 mei 2022

Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Vandaag start de landelijke rookmeldercampagne. Met de slogan ‘Check - Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

""

Start van het buitenzwemseizoen 2022

30 april 2022

Op 1 mei start in heel Nederland het buitenzwemseizoen. Vandaag werd op Scheveningen de seizoensaftrap gegeven. Burgemeester Van Zanen hees samen met lifeguards van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) en de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) voor het eerst de geel-rode vlag dit seizoen.

""

De beste plek voor een rookmelder

15 maart 2022

Je kunt zoveel rookmelders plaatsen als je zelf wilt. Het is zelfs mogelijk om in iedere ruimte een melder te hangen, maar zorg in ieder geval dat er rookmelders hangen op de vluchtroute naar buiten toe.

""

Alles wat je moet weten over de rookmelderplicht per juli 2022

28 februari 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om rookmelders in jouw woning te hebben. Je vraagt je wellicht af wat dit voor jou betekent. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de rookmelderplicht.

""

Vuurwerk-inleveracties

28 december 2020

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd.

""

Tweede verantwoordingsdocument voorzitter VRH

28 december 2020

De voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, legt met een uitgebreid document aan alle negen gemeenteraden verantwoording af over de noodverordeningen en de daaruit voortvloeiende maatregelen. 

""

Intrekking Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Haaglanden van 18 november 2020

30 november 2020

Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet vervangt de door de voorzitter vastgestelde noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, trekt de voorzitter van de veiligheidsregio de noodverordening van 18 november in op het moment dat de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking treedt.

""

Geen nieuwe carbid-initiatieven in regio Haaglanden

25 november 2020

De Veiligheidsregio Haaglanden benadrukt dat carbidschieten geen alternatief is voor het afsteken van vuurwerk tijdens komende jaarwisseling. Er komt daarom in de regio Haaglanden geen ruimte voor nieuwe initiatieven van carbidschieten. Carbidschieten in stedelijk of dichtbevolkt gebied is onverantwoord en gevaarlijk.

""

Nieuwe noodverordening 18 november 2020

18 november 2020

Op 18 november 2020 om 23.59 uur treedt een nieuwe noodverordening (COVID-19) in werking. Deze nieuwe noodverordening vind je hier

""

Gedeeltelijke lockdown gaat verder

17 november 2020

Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen 

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten