Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Veilig naar het strand

Dit weekend wordt wederom veel drukte verwacht op het Haagse strand. Naast het mooie weer is ook aflandige wind voorspeld. Om deze mooie stranddagen zo veilig mogelijk te laten verlopen, zetten we daarom een aantal tips op een rij.

Veilig naar het strand


Om mooie stranddagen zo veilig mogelijk te laten verlopen, zetten we een aantal tips op een rijtje:

  • Kijk voordat je de zee in gaat welke vlag er hangt. Langs de hele Haagse kust (tussen het Zwarte Pad en de Zandmotor) zijn 26 masten. Hier hangen de lifeguards verschillende kleuren vlaggen die de strandgangers informeren of er een lifeguard aanwezig is en hoe (on)veilig de zee is. Hangt er een rood-gele vlag? Dan zijn er lifeguards aanwezig. Lees meer over de betekenis van alle vlaggen.
  • Jaarlijks raken veel kinderen zoek op het strand. Wil je samen met je kinderen onbezorgd genieten van het strand? Haal een polsbandje op bij de reddingsbrigade of de politie.
  • Zorg iemand je in het oog houdt als je gaat zwemmen. Je vrienden langs de kant, je buddy in het water of de lifeguard op het strand.
  • Vergeet niet om je goed in te smeren, voldoende  water te drinken en zoek soms de schaduw op. Zo voorkom je oververhitting.


Kijk voor meer tips op haaglandenveilig.nl/strand. Ben je van plan om dit weekend naar het strand te gaan? Bereid je dan goed voor!


Een veilige en plezierige stranddag gewenst!

Een lifeguard op het strand van Scheveningen
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten