Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Blijf in contact

Veiligheidsregio Haaglanden werkt samen met allerlei veiligheidspartners. Samen maken we plannen waarin we vastleggen hoe we incidenten bestrijden. Als er wat aan de hand is zorgen wij ervoor dat je weet wat je het beste kan doen. We doen dat op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je met ons in contact bent. Dit kan via verschillende middelen. Je ziet ze hieronder in het kader.

Bij een langdurige uitval van stroom of internet, zijn de reguliere communicatiemiddelen soms niet beschikbaar. In die situaties kan je voor informatie terecht op het gemeentehuis of een nabijgelegen brandweerkazerne.

In contact met je omgeving

Naast het zorgen voor jezelf, is het belangrijk om verbonden te zijn met mensen in je omgeving. Misschien ben je slecht ter been of ken je zo iemand? Zorg dat je elkaar weet te vinden en kan helpen als er een gevaarlijke situatie in jullie buurt is. Tegenwoordig maken veel buurten gebruik van buurtapps. Dat zijn smartphone applicaties waarmee buurtbewoners elkaar op de hoogte houden van gebeurtenissen in de wijk. Bekende apps zijn Peerby, Nextdoor en WhatsApp buurtpreventie (WABP). 

Alarmnummer 112

Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer je getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld bij brand, een verkeersongeluk of inbraak. Dan telt iedere seconde. Dit gratis Europees alarmnummer bel je in alle EU-lidstaten. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp: brandweer, politie of ambulance. De politie heeft ook een (landelijk) servicenummer voor niet-spoedeisende hulp: 0900-8844, net als de Brandweer Haaglanden: 088 2463500.

Voor vragen en antwoorden over het alarmnummer 112 lees je meer op de website van de Rijksoverheid.

Logo van 112

NL - Alert

Bij een (dreigende) noodsituatie in je omgeving, ontvang je via NL-Alert een alarmeringsbericht met informatie op je mobiele telefoon. Is jouw mobiel al ingesteld? Kijk op www.crisis.nl/nl-alert voor instelhulp en help ook anderen met instellen. 

Iconen die een noodsituatie weergeven

Haaglanden Veilig

Bij een (groot) incident vind je actuele informatie op verschillende kanalen zoals op de Haaglanden Veilig website en Twitter @brandweer_hgl. Is er een noodsituatie op landelijk niveau? Kijk dan op www.crisis.nl.

""

Omroep West

Via Omroep West ontvang je via radio en/of televisie bij een (groot) incident officiële overheidsinformatie. Zorg er daarom voor dat je deze zenders op radio en televisie kan vinden.

Logo van omroep west
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten