Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Ramp situatie met hulpdiensten in beeld

Ik zoek mijn naaste.nl

Denk je dat jouw familielid, partner, vriend, vriendin of bekende betrokken is bij een ramp of groot ongeluk? Kun jij je naaste niet bereiken en maak je je zorgen? Bel het telefoonnummer 088 0908 000. Ga voor meer informatie naar www.ikzoekmijnnaaste.nl.

Over ‘Ik zoek mijn naaste’

De overheid kan ‘Ik zoek mijn naaste’ inzetten bij een ramp of een groot ongeluk. Dit gebeurt niet altijd. Alleen als er slachtoffers zijn en als familieleden, vrienden en bekenden op zoek zijn naar elkaar. Bijvoorbeeld na een ongeluk met een trein of een vliegtuig. Of na een ongeluk tijdens een groot evenement, zoals een voetbalwedstrijd of een popconcert.  

De overheid opent dan een landelijk telefoonnummer. Hier kan iedereen die ongerust is een zoekvraag naar een naaste doorgeven. 

Hoe werkt ikzoekmijnnaaste.nl

1 Je neemt contact met ons op

Bel ons op telefoonnummer 088 0908 000. Denk je dat een familielid, partner, vriend, vriendin of bekende betrokken is bij een ramp of een groot ongeluk? Kun je deze persoon niet bereiken en maak je je zorgen? Dan kun je dit doorgeven aan het team van ‘Ik zoek mijn naaste’. 

2 Wij gaan voor je op zoek

Jij vertelt ons de naam van degene die je zoekt, hoe oud hij of zij is en waar hij of zij woont. Wij vergelijken deze gegevens met die van de slachtoffers die bij de ramp of het ongeluk gevonden zijn. 

3 We nemen contact met je op

Vaak lukt het ons je binnen zes uur op te bellen. Als we je naaste hebben gevonden, vertellen we je dat. Hebben we je naaste niet gevonden, dan vertellen we je dat ook. Is je naaste overleden, dan bellen we je niet maar komt de politie je dat vertellen.

Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten