Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Geen nieuwe carbid-initiatieven in regio Haaglanden

De Veiligheidsregio Haaglanden benadrukt dat carbidschieten geen alternatief is voor het afsteken van vuurwerk tijdens komende jaarwisseling. Er komt daarom in de regio Haaglanden geen ruimte voor nieuwe initiatieven van carbidschieten. Carbidschieten in stedelijk of dichtbevolkt gebied is onverantwoord en gevaarlijk.

Het grote aantal coronapatiënten in de regio Haaglanden houdt de druk op de zorg hoog. Als mensen die onervaren zijn toch met carbid in de weer gaan, is de kans dat dit leidt tot verwondingen te groot.

Slechts in uitzonderlijke gevallen wordt carbidschieten toegestaan. Deze toestemming wordt door de gemeente gegeven op plekken waar carbidschieten al jaren een traditie is.

 

Druk op zorg blijft hoog

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus in de regio is de afgelopen periode gedaald. Hiermee volgt Haaglanden de landelijke trend. Waar twee weken geleden nog meer dan 2600 mensen als besmet geregistreerd werden, is dat vorige week gedaald naar bijna 2300 mensen. Hoewel er sprake is van een daling sinds de piek in week 43, is de druk op de zorg nog steeds hoog. Er worden nog elke dag operaties uitgesteld. Daarom moet iedereen zich nog steeds aan de maatregelen houden en risicovolle activiteiten worden voorkomen.

Voldoende testcapaciteit

Het blijft cruciaal om je te laten testen als je klachten hebt. Dit is de beste manier om zicht te houden op het virus en hoe het zich verspreidt. In de regio Haaglanden is ruim voldoende testcapaciteit. Mensen kunnen binnen een dag terecht en krijgen de volgende dag de uitslag, ook in het weekend. Maak zoveel mogelijk online een afspraak via www.coronatest.nl. Dan is de uitslag ook snel bekend. Het bron- en contactonderzoek dat de GGD doet is weer volledig opgeschaald.

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden, alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij het Regionaal Beleidsteam (RBT).

Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten