Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Vuurwerk-inleveracties

Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen en bij hulpverleners erg hoog. Het kabinet heeft besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden. Daarom worden vuurwerk-inleveracties georganiseerd.

Op maandag 28 december en dinsdag 29 december van 09.00 uur tot 17.00 uur kunnen vanuit de hele regio Haaglanden alle typen vuurwerk tot 25 kilo ingeleverd worden. Dit kan op de volgende locaties:

  • Het parkeerterrein van ADO Den Haag
  • Het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan

 

Tijdens de actie wordt het naleven van de coronamaatregelen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen samen op straat mogen staan, met 1,5 meter afstand.

 

Veilige afvoer 

Alle typen vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. Uiteraard gebeurt dit op een zorgvuldige en veilige wijze. Vanwege veiligheidsaspecten kan het vuurwerk alleen lopend of met eigen vervoer ingeleverd worden. Het is niet toegestaan vuurwerk te vervoeren met het openbaar vervoer.  

 

Straffeloos 

Het inleveren van het consumentenvuurwerk of ander illegaal vuurwerk kan straffeloos in het kader van de pardonregeling, zoals door ministerie van Justitie en Veiligheid is gecommuniceerd. 

Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten