Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
coronavirus

Veiligheidsregio Haaglanden: mijd drukke momenten bij eindejaarsinkopen

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus in de regio is de afgelopen periode licht gedaald. Hiermee volgt Haaglanden de landelijke trend. Waar twee weken geleden nog meer dan 5100 mensen als besmet geregistreerd werden, was dat vorige week gedaald naar bijna 4900 mensen. Van Zanen: “De daling is ingezet, maar het aantal besmettingen is nog steeds zorgelijk hoog, net als de druk op de zorg is onze regio. Om zicht te houden op een versoepeling van maatregelen, moeten we ons nog steeds aan de maatregelen houden.” Op HaaglandenVeilig.nl publiceert de veiligheidsregio sinds kort een weekbericht met cijfers en de betekenis hiervan voor de inwoners.

Natuur- en recreatiegebieden

Met het mooie weer van afgelopen weekend werd het ook weer drukker in natuur- en recreatiegebieden in de regio. Het is begrijpelijk dat men bij goed weer graag buiten wil zijn, in de natuur. De veiligheidsregio vraagt mensen met de fiets of te voet te komen. Als het te druk is, ga dan weg.

(X)L-teststraten

Om iedereen die zich wil laten testen die mogelijkheid te bieden, opent GGD Haaglanden woensdag een (X)L-teststraat op het terrein van de Broodfabriek in Rijswijk. In deze teststraat wordt bij mensen met klachten een antigeen-sneltest afgenomen. Daarvoor is het maken van een afspraak noodzakelijk. De sneltesten geven een betrouwbare positieve uitslag: een positieve testuitslag betekent dat je covid-19 hebt. Na een negatieve uitslag van een antigeen sneltest is het goed om aanvullend een PCR-test te laten uitvoeren. De (X)L-locatie is een aanvulling op de huidige testcapaciteit. Maak zoveel mogelijk online een afspraak via www.coronatest.nl. Dan is de uitslag ook snel bekend.

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden, alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij het Regionaal Beleidsteam (RBT).

Vond je deze pagina nuttig?
Review