Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Duurzaamheid in en rondom het huis

Op deze pagina vind je informatie over onderwerpen die te maken hebben met de verduurzaming in en rondom woningen. 

Duurzaamheid en in rondom het huis

Op deze pagina vind je informatie over onderwerpen die te maken hebben met de verduurzaming in en rondom woningen. Steeds meer mensen nemen maatregelen om milieuvriendelijker te wonen. Een goede voorbereiding helpt jou om dit op een veilige manier te doen.

""

Zonnepanelen

Op steeds meer daken van huizen en gebouwen worden zonnepanelen geïnstalleerd. Een zonnepaneel zet licht om in elektriciteit. Dit is een duurzame manier om energie op te wekken. Het is belangrijk om stil te staan bij de risico’s die zonnepanelen met zich mee kunnen brengen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid.

Lees meer
""

Thuisbatterij

Met een thuisbatterij of thuisaccu kun je te veel opgewekte zonnestroom opslaan om op een later moment te gebruiken. Zo'n accu hang je aan de muur. Of hij krijgt een vaste plek in bijvoorbeeld een kelder, carport of schuur. Het formaat is vaak vergelijkbaar met een cv-ketel. Het gewicht ook, maar veel zwaarder kan ook.

Lees meer
""

Lithium-ion batterijen

Elektrische fietsen, smartphones, tablets, laptops en hoverboards... Stuk voor stuk bevatten ze oplaadbare lithium-ion-batterijen of -accu’s (ook wel li-ion-batterijen genoemd). Deze batterijen zijn lichtgewicht en er kan enorm veel energie in opgeslagen worden. Toch zijn er ook zorgen over dit soort batterijen. 

Lees meer
""

Elektrische auto's, oplaadsnoeren en laadpalen

Er rijden steeds meer elektrische- en hybride auto's op de weg. Een goede ontwikkeling, omdat je met deze auto's milieuvriendelijker rijdt. Deze auto's brengen specifieke risico's en gevaren met zich mee, die net weer anders zijn dan bij brandstofauto's. 

Lees meer
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten