Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeer grote brand op zolder portiekwoning

donderdag 26 november 2020 om 02:45:39
Laatst bijgewerkt: 27 november 2020 om 08:42:58

Den Haag - Er woedt op dit moment een zeer grote brand in de Rederijkerstraat. De brand is op de zolder van een portiekwoning. 
 

De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse om de brand te bestrijden. Geef de hulpdiensten de ruimte.
 

Er zijn meerdere woningen ontruimd. De bewoners van de ontruimde woningen worden opgevangen op het politiebureau. Meer informatie volgt. 

1606362285

Den Haag - De brand op de zolderetage van de portiekwoning is onder controle. Van de achttien ontruimde woningen zijn er negen tijdelijk onbewoonbaar. Voor de bewoners van deze woningen is tijdelijke opvang geregeld. De bewoners van de overige ontruimde woningen zijn na controle op aanwezigheid van koolmonoxide weer teruggekeerd naar hun woningen. Momenteel is de brandweer bezig met nablussen en verrichten van enkele sloopwerkzaamheden. 
 

 

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Maak en oefen een vluchtplan
Vond je deze pagina nuttig?
Review