Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in woning Industriestraat Delft

zaterdag 23 maart 2024 om 20:08:03
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 23 maart 2024 om 20:31:42

Delft - Vanavond rond kwart over zeven werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een woning. Er bleek brand te zijn in de meterkast. De bewoners waren op het moment van uitbreken niet thuis.

De brand zorgde voor veel rook, welke zich heeft verspreid over meerdere gangen. Hiervoor is het hele complex ontruimd. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer is op dit moment bezig om de woningen te controleren op aanwezigheid van koolmonoxide en zonodig te ventileren.

Door de brand is er ook een waterleiding gesprongen. Dit levert wateroverlast op. Stichting Salvage komt om de bewoners te ondersteunen bij de schadeafhandeling. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Samenredzaamheid brand
Niet alle mensen zijn in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help je mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren de waarschuwing hebben gehoord.
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten