Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in woning Hofsingel Maasland

donderdag 14 september 2023 om 14:41:08
Laatst bijgewerkt: 14 september 2023 om 14:41:23

Maasland - In een woning aan de Hofsingel heeft vanmiddag korte tijd brand gewoed. De brand was snel onder controle. Voor de verkenning in en rondom het brandadres en het ventileren ervan zijn korte tijd twee tankautospuiten ingezet. De bewoner van het brandadres is ter plaatse nagekeken voor het inademen van rook en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Stichting Salvage is ter plaatse voor de ondersteuning in de schadeafhandeling. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Rookmelders
Rookmelders zijn van levensbelang. Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten. Daarnaast is een rookmelder het enige wat jou ’s nachts kan waarschuwen bij brand. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Als je wasdroger kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid.
Hang een rookmelder op
Vond je deze pagina nuttig?
Review