Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand op 13e verdieping Fijnjekade Den Haag

zaterdag 23 maart 2024 om 11:57:36
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 23 maart 2024 om 11:58:35

Den Haag - Rond 11 uur vanochtend is er brand ontstaan in een woning aan de Fijnjekade. De brand is ontstaan na werkzaamheden. Uiteindelijk bleek de afzuigkap in brand te staan. Er zijn geen gewonden gevallen.

De woning bevind zich op de 13e etage. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling. Hiervoor heeft de brandweer samen met de politie enkele omliggende woningen van verschillende etages ontruimd. Voor deze redenen heeft de brandweer meer mensen ingezet.

Er zijn geen gewonden gevallen. Stichting Salvage komt om de bewoners te ondersteunen bij de schadeafhandeling. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Samenredzaamheid brand
Niet alle mensen zijn in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help je mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren de waarschuwing hebben gehoord.
Rookmelders
Rookmelders zijn van levensbelang. Hoe sneller je een brand ontdekt, des te meer tijd en kans heb je om je huis veilig te verlaten. Daarnaast is een rookmelder het enige wat jou ’s nachts kan waarschuwen bij brand. De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je niets, je neus werkt niet. Alleen je gehoor werkt nog. Als je wasdroger kortsluiting maakt en brand veroorzaakt, word je van de rooklucht dus niet wakker. Doordat rook veel giftige gassen bevat, raak je snel in een diepe bewusteloosheid.
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten