Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in loods Jupiter Poeldijk

vrijdag 02 februari 2024 om 21:58:31
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 03 februari 2024 om 16:52:15

Poeldijk - In een loods aan de Jupiter is vanavond rond 21.00 uur door onbekende oorzaak brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij bij deze brand. Het dringende advies is om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen als u last heeft van de rook.

Er is zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand. Dit betekent dat er veel brandweereenheden worden ingezet om dit incident te bestrijden. Ook is er GRIP 1 afgekondigd om de onderlinge samenwerking tussen de hulpdiensten te bevorderen. Meer informatie volgt. 

1706975525

De brand is uit

De brandweer is klaar met de nabluswerkzaamheden aan de Jupiter in Poeldijk. Alle brandweereenheden gaan retour kazerne. De bedrijfspanden zijn overgedragen aan de eigenaren. Einde berichtgeving.

1706962360

Advies ramen en deuren sluiten komt te vervallen

De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van de brand die gisteravond en vannacht heeft gewoed aan de Jupiter in Poeldijk. Hierbij komt nog wel enige rook vrij in de directe omgeving. Het advies om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen geldt alleen nog voor de directe omgeving van het brandadres als er sprake is van brandlucht en komt te vervallen voor het gebied waar gisteren een NL-Alert is verzonden.

1706926283

Advies ramen en deuren sluiten nog steeds geldig

Zoals in een eerder bericht vermeld is de brand onder controle, maar nog niet uit. Het nablussen zal nog enkele uren duren. Ook worden er nog sloopwerkzaamheden uitgevoerd om de brand helemaal uit te krijgen. Deze werkzaamheden zorgen ervoor dat de rook gaat toenemen. Daarom blijft het advies om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen tot nadere berichtgeving van kracht. 

1706922426

De brand is onder controle

De brand is onder controle. Dit betekent dat er geen verdere uitbreiding van de brand mogelijk is. De brand heeft gewoed in de opslagloods voor boten, de bouwmaterialenhandel en een paar naastgelegen bedrijfspanden. De brandweer heeft overslag naar andere bedrijfspanden kunnen voorkomen. 
Het is mogelijk dat er roetdeeltjes op diverse plekken zijn neergedaald. Ziet u roetdeeltjes? Lees het advies hieronder voordat u de roetdeeltjes verwijdert. 

1706915947

Brandbestrijding gaat nog door

De brandweer is nog steeds met man en macht bezig om de brand te blussen en overslag te voorkomen. De loodsopslag voor boten is deels ingestort. Er worden twee sloopkranen ingezet om goed bij de brandhaarden te komen en de brand uit te maken. 

1706911520

Brandweer nog druk met brandbestrijding

De brand is inmiddels overgeslagen van de opslagloods voor boten naar een bouwmaterialenhandel. De brandweer is druk bezig om de brand te blussen en verdere overslag naar andere panden te voorkomen. 

1706910305

NL-Alert vanwege forse rookontwikkeling

Er is een NL-Alert uitgestuurd in verband met de forse rookontwikkeling in de wijde omgeving met het dringende verzoek om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. 

1706909102

GRIP-2 in verband met forse rookontwikkeling

Er is GRIP 2 afgekondigd in verband met de forse rookontwikkeling in de wijde omgeving. Nogmaals het dringende advies om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. 

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Roetdeeltjes verwijderen
Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij het verwijderen van verbrandingsresten en roetdeeltjes: • Trek handschoenen aan voordat je zichtbare brokstukken opraapt. Raap het niet met blote handen op. • Heb je het materiaal toch aangeraakt met blote handen? Was je handen grondig. • Gooi het materiaal weg in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval, tenzij de gemeente na de brand adviseert om deze bij het klein chemisch afval aan te bieden. • Roetdeeltjes op auto’s, fietsen, tuinmeubelen etc. kun je schoonmaken met warm water en zeep. Je kan het materiaal wegspuiten, niet borstelen. Voer het water zo nodig af via een rioolputje. • Liggen er zichtbare deeltjes op het gras? Maai het gras en voer het gemaaide gras af als restafval; • Haal je groente of fruit uit de tuin? Ligt hier zichtbaar materiaal op, dan is het advies deze producten weg te gooien in de afvalcontainer of een vuilniszak voor restafval. • Kinderen doen vaak hun (vieze) handen of (vieze) dingen in hun mond. Hierbij krijgen ze kleine hoeveelheden grond en stof binnen die aan hun handen is blijven plakken. Inspecteer plekken waar kinderen spelen op de aanwezigheid van roetdeeltjes. Als er roetdeeltjes aanwezig zijn, verwijder ze dan.
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten