Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in kelderbox Tullinghstraat Den Haag

zondag 17 september 2023 om 08:14:18
Laatst bijgewerkt: 17 september 2023 om 08:17:10

Den Haag - Rond zeven uur vanochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een kelderbox van een appartementencomplex in de Tullinghstraat. Een bewoner is naar het ziekenhuis vervoerd vanwege het inademen van rook. 

Vanwege het zoekplaatje naar de brandhaard, de rookontwikkeling in het pand en de ontruiming is er opgeschaald naar het sein 'middelbrand'. Dit betekent dat er twee eenheden zijn ingezet om het incident te bestrijden. De brand bevond zich in een van de kelderboxen. Nadat de brand uit was heeft de brandweer het pand geventileerd en alle appartementen nagekeken op aanwezigheid van koolmonoxide. Inmiddels zijn alle bewoners weer terug naar hun woningen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Samenredzaamheid brand
Niet alle mensen zijn in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help je mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren de waarschuwing hebben gehoord.
Hang een rookmelder op
Vond je deze pagina nuttig?
Review