Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in kelder basisschool Laagveen Den Haag

woensdag 18 januari 2023 om 09:49:20
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 18 januari 2023 om 12:29:53

Vanochtend heeft er brand gewoed in de kelder van een basisschool aan het Laagveen in Den Haag. De school is ontruimd en de brand is onder controle.

 

Vanochtend ontdekte het personeel van een basisschool de brand in de kelder. Daarna hebben zij direct de brandweer gebeld en de school ontruimd. De kinderen worden opgevangen in de gymzaal van een nabij gelegen school. De brandweer heeft meerdere blusvoertuigen ingezet om de locatie van de brand te vinden en de brand te bestrijden. De brand is inmiddels onder controle. Meer informatie volgt.

1674034410

Kinderen kunnen hun spullen ophalen

De brand heeft in de kelder gewoed nabij de elektrische installatie, maar heeft ook in de rest van de school gezorgd voor veel roetschade. De brandweer heeft de school inmiddels geventileerd en gecontroleerd en is weer terug naar de kazernes. 
 

De kinderen kunnen op hun spullen ophalen in de school. Wanneer de kinderen weer les kunnen krijgen is afhankelijk van de schade. Stichting Salvage is ter plaatse voor ondersteuning bij de schadeafhandeling. Er zijn geen gewonden. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten