Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Haaglandenveilig
1
/1
05:18
Den Haag - Brand in portiekwoning De Moucheronstraat

Brand Heemburgh Schiebroekstraat Zoetermeer

zaterdag 02 oktober 2021 om 04:45:33
Brand Icoon voor brand: vlammetje
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 02 oktober 2021 om 04:45:46

Vannacht rond half vier werd de brandweer gealarmeerd voor rookontwikkeling in een gebouw aan de Heemburgh Schiebroekstraat in Zoetermeer. Er bleek brand te zijn bij de bergingen. De rook die vrij kwam trok door het trappenhuis en kwam in enkele woningen terecht.

 De brandweer heeft meerdere woningen geventileerd om de rook eruit te krijgen. Hiervoor zijn meerdere voertuigen ingezet. Enkele omwonenden hebben tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer controleert de woningen op aanwezigheid van koolmonoxide. Zodra de woningen vrijgegeven worden, kunnen de bewoners terug naar hun woning.

 Stichting Salvage komt om de bewoners te ondersteunen bij dé schadeafhandeling. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Vond je deze pagina nuttig?
Review