Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in een leegstaand pand in Zoetermeer.

donderdag 19 mei 2022 om 21:49:47
Brand Icoon voor brand: vlammetje
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2022 om 01:21:10

Zoetermeer-Voorweg. 21.00 uur is de brandweer gealarmeerd voor brand in een leegstaand pand. De brandweer heeft extra personeel en voertuigen laten komen omdat er weinig bluswater in de omgeving is.

Brand in leegstaand pand is uit. 01:20

Zoetermeer-Voorweg. De brand is uit, er worden nog laatste controles uit gevoerd daarna zal de brandweer gaan inpakken en terugkeren naar de kazerne.

Het pand is volledig uitgebrand. De jonge vogels die gered zijn door de brandweer zijn overgedragen aan het personeel van de dierenambulance. 

Brand in leegstaand pand onder controle. 23:20

Zoetermeer-Voorweg. De brand is onder controle, tijdens de bluswerkzaamheden zal er nog veel rook vrijkomen. Deze rook trekt richting Amerikaweg. Ruikt U de brand sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Bij de meldkamer zijn veel telefoontjes binnen gekomen over deze brand. Mensen vroegen zich af waar de brandweer was, deze zijn wel aanwezig maar van de openbare weg niet te zien. 

Brand Voorweg-Zoetermeer is uitslaand. 22:57

Zoetermeer-Voorweg. De brand is nu uitslaand. De brandweer is met bluswerkzaamheden bezig van buitenaf. Er is een grote knijpkraan besteld om het pand te slopen en te blussen.

Zoetermeer-Voorweg. Brand in leegstaand pand. 22:19

Zoetermeer-Voorweg. De brandweer heeft tijdens de controle van het dak een nest met jonge vogels gered. De brandweer is nu aan het kijken hoe ze de brandresten in het dak het beste kunnen blussen. Betreden van het pand is geen optie omdat het pand bouwvallig is. Alle bluswerkzaamheden  worden van buiten uitgevoerd.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vond je deze pagina nuttig?
Review