Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Wateroverlast wooncomplex Carolina van Nassaustraat Den Haag

zaterdag 02 september 2023 om 06:21:23
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 02 september 2023 om 13:57:52

Vanochtend is er wateroverlast ontstaan in een wooncomplex aan de Carolina van Nassaustraat in Den Haag. Alle woningen in het complex zijn ontruimd / gecontroleerd. 
 

Vanochtend rond 04.00 uur kregen de hulpdiensten de melding van wateroverlast in een wooncomplex aan de Carolina van Nassaustraat. Ter plaatse bleek de oorzaak een gesprongen waterleiding te zijn. Dit zorgt voor wateroverlast op verschillende etages in het complex. Alle woningen in het complex zijn op dit moment ontruimd / gecontroleerd. De bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen hotel. Op dit moment wordt geprobeerd om de lekkage te stoppen. Meer informatie volgt.

1693644382

Woontoren onbewoonbaar

Het deel van de plint van het blok is weer voorzien van water en elektra. De woontoren is door de gemeente onbewoonbaar verklaard, omdat de voorzieningen zoals de elektra op dit moment niet kunnen worden ingeschakeld. Daarvoor dienen eerst herstelwerkzaamheden plaats te vinden.
 

De woontoren is overgedragen aan de beheerder. Deze verzorgd samen met Stichting Salvage en de gemeente de verdere afhandeling. Einde berichtgeving.

1693640727

Deel blok weer voorzien van water

Het blok waar het water was afgezet is gedeeltelijk weer voorzien van water. Alleen de woontoren waar de waterlekkage was en een deel van de 'plint' van het blok zitten nu zonder water/elektra. Die woningen zijn op dit moment (voorlopig) onbewoonbaar. De bewoners worden elders opgevangen. Het onderzoek is gaande in hoeverre de 'algemene voorzieningen' zoals liften, de hal, verlichting etc. weer gebruikt kunnen worden.

1693634478

Water en elektra

Om de lekkage te stoppen is het water van het gehele blok afgesloten. Van de woontoren waar de lekkage plaatsvindt is uit voorzorg ook de elektriciteit afgesloten. Op dit moment wordt gekeken of delen van het blok weer van water kunnen worden voorzien.

1693631726

Lekkage gestopt

Rond 06.30 uur is de lekkage van de waterleiding gestopt.  De lekkage bevond zich op de 11e etage van het wooncomplex. Op dit moment wordt bekeken wat de gevolgen zijn van de lekkage en of/wanneer de bewoners terug kunnen keren. 

map
Vond je deze pagina nuttig?
Review