Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
coronavirus

Veel besmettingen in horecagelegenheden Haaglanden

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus in de regio Haaglanden blijft oplopen. Een opvallend deel van deze besmettingen vindt plaats in horecagelegenheden. Afgelopen week zijn daarom in Den Haag meerdere horecagelegenheden gesloten. De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Jan van Zanen, waarschuwt: “hoewel het coronavirus aan de oppervlakte minder zichtbaar is, is het nog altijd actief. Met de herfst op komst, gaan mensen vaker binnen zitten in plaats van op een terras. Ook binnen blijft het van cruciaal belang anderhalve meter afstand te houden.”

Alle ondernemingen en organisaties, en dus ook horecagelegenheden, zijn er zelf voor verantwoordelijk dat hun klanten en bezoekers de benodigde afstand kunnen houden. Als klanten of ondernemers doelbewust de regels overtreden, kan de locatie worden gesloten. Dat geldt ook voor horecagelegenheden die een coronabrandhaard blijken te zijn.

Van Zanen: “In sommige restaurants en cafés zitten mensen dichter bij elkaar dan voorheen. Mensen hebben de behoefte om samen te komen. Dat is begrijpelijk en dat kan ook, maar alleen volgens de regels. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen extra maatregelen nodig zijn.”

Net als in de rest van het land is de druk op de testcapaciteit in de regio Haaglanden hoog. Het is belangrijk dat mensen zich alleen laten testen als ze klachten hebben. Het valt op dat ook veel mensen zich laten testen die geen klachten hebben, wat onnodig de druk op de testcapaciteit verhoogt. Een bezoek aan de teststraat is alleen zinvol als een persoon klachten heeft.

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden (zie: vrh.nl), alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij Regionaal Beleidsteam (RBT). 

Vond je deze pagina nuttig?
Review