Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Bankje en tafel bij horecagelegenheid

Inwoners en ondernemers, houd je aan de coronarichtlijnen

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden doet ook een beroep op ondernemers. Het is belangrijk dat bezoekers in en rond hun onderneming de 1,5 meter afstand kunnen houden, zeker in dit dichtbevolkte gebied. Van Zanen: “In sommige restaurants en cafés staan tafeltjes wat dichter bij elkaar dan voorheen en in een aantal winkels wordt het drukker. Het is belangrijk dat ondernemers in de regio hun verantwoordelijkheid nemen. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat er geen extra maatregelen nodig zijn.” 

Gisteren is in het Veiligheidsberaad – het overleg van de voorzitters van de veiligheidsregio’s – afgesproken dat er ruimte komt voor maatregelen op maat. Afzonderlijke regio’s kunnen maatregelen nemen om het gedrag van mensen te beïnvloeden. In de regio Haaglanden worden komende weken extra publiekscampagnes ontwikkeld, wordt onverminderd ingezet op crowdmanagement in drukke gebieden en wordt overlegd met studentenorganisaties over de start van het nieuwe studiejaar. Zij hebben al eerder de programma’s van hun introductieperiodes drastisch aangepast. Ook zullen gemeentelijke handhavers ondernemers en inwoners aanspreken op het naleven van de regels. Op dit moment is een aanvullende verplichting tot het dragen van niet-medische mondkapjes in de regio Haaglanden niet aan de orde. 

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de Veiligheidsregio Haaglanden (zie vrh.nl), alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij Regionaal Beleidsteam (RBT).

Vond je deze pagina nuttig?
Review