Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Meerdere personen in nood nabij havenhoofd Scheveningen

maandag 11 mei 2020 om 20:25:41
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2020 om 07:07:07

Vanavond rond kwart over zeven is een groep watersporters nabij het Noordelijk Havenhoofd in de problemen gekomen. Een deel van deze personen is inmiddels door hulpdiensten op de kant gebracht. Omdat nog niet duidelijk is of er zich nog personen in zee bevinden is er nog steeds een grote reddingsactie gaande. Deze wordt bemoeilijkt door de harde wind en ruwe zee. Verschillende personen die inmiddels uit het water zijn gehaald worden momenteel door ambulancepersoneel behandeld.

Aanvullende info volgt. 

Zoekactie wordt voortgezet, blog wordt beëindigd 07:03

De zoekactie wordt voorlopig gewoon voortgezet. De berichtgeving via dit kanaal wordt nu echter beëindigd.

Politie zal via hun mediakanalen verder informeren over updates. 

Einde blog. 

Zoekactie vermiste watersporters hervat 06:33

De zoekactie nabij het Havenhoofd van Scheveningen is vanochtend hervat. Politie, KNRM, Kustwacht en Brandweer werken samen in de zoektocht naar de vermiste watersporters. Er wordt rekening gehouden met mogelijk nog 3 vermisten. 

Zoekactie watersporters voor vanavond beëindigd 23:37

De zoekactie naar de vermiste watersporters is voor vanavond beëindigd. Morgenochtend bij daglicht wordt de zoekactie hervat. 

Inmiddels is duidelijk geworden dat er 7 personen uit het water zijn gehaald. 2 van hen zijn helaas overleden en 1 persoon is overgebracht naar een ziekenhuis. Uit de informatie van deze groep is duidelijk geworden dat er met zekerheid nog 1 persoon vermist is. Daarnaast zijn er onbevestigde berichten dat er nog 2 andere mensen in zee zijn gezien. Wellicht zijn deze 2 personen op eigen kracht uit het water gekomen en naar huis gegaan. In dat geval verzoeken we hen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Morgenochtend volgt een volgende update. 

Reddings- en zoekactie Scheveningen duurt voort, twee personen overleden 21:15

De reddings- en zoekactie nabij het Havenhoofd in Scheveningen is nog in volle gang. Een groep watersporters is rond kwart over zeven in de problemen gekomen. Enkele personen hebben zichzelf in veiligheid weten te brengen, anderen zijn door hulpdiensten uit het water gehaald en mogelijk zijn er nog personen vermist.

De personen die uit het water zijn gehaald, hebben op de kant direct medische hulp gekregen, maar helaas zijn twee personen toch overleden. De politie probeert nabestaanden zo snel mogelijk op te sporen en te informeren. 

Er zijn nog steeds watersporters actief in en in de nabijheid van ons zoekgebied. We roepen hen op dit gebied zo snel mogelijk te verlaten. 

Aanvullende informatie volgt. 

 

map
Vond je deze pagina nuttig?
Review