Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
Zorginstanties

Zorginstanties

We wonen hier met veel mensen, en dicht op elkaar. Een ideale omgeving voor het nieuwe coronavirus om zich te verspreiden. Hoe gaan zorginstanties om met de coronacrisis?

Verpleeghuizen en verzorgingshuizen

In verpleeg- en verzorgingshuizen is sinds 1 juli weer bezoek toegestaan. Dit betekent dat je – onder de voorwaarden van de instelling waar je heen gaat – iedereen weer op bezoek kan gaan. Zodra er op locatie COVID-19 patiënten zijn, dan zal die locatie maatregelen nemen. Per locatie zijn deze maatregelen verschillend. Het is dus belangrijk dat je voordat je op bezoek gaat, op de locatie navraagt wat precies de regels zijn.

Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.

 

Zorg en ziekenhuizen

De regio Haaglanden is een volle, drukbevolkte regio. In principe hebben we in de regio voldoende IC-bedden om bij een tweede golf coronabesmettingen, zieke patiënten op te vangen. Het is wel belangrijk dat we dit goed onder controle houden, en proberen zo min mogelijk mensen ziek te laten worden. Landelijk verschilt de druk op de zorg met die in de regio Haaglanden.

Op dit moment werken de ziekenhuizen in de regio heel hard om de uitgestelde zorgpatiënten te behandelen. Met uitgestelde zorg bedoelen we operaties die geen spoed hadden maar wel noodzakelijk zijn. Deze konden door COVID-19 niet doorgaan.

Vond je deze pagina nuttig?
Review