Woningbrand Eikenhorst in De Lier

woensdag 24 juni 2020 om 20:29:15
Shape Created with Sketch.
Brand
Shape Created with Sketch.
Hitte
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 24 juni 2020 om 23:29:38

Vanavond rond 19.30 uur is er brand uitgebroken op een dakterras aan de Eikenhof in De Lier. De brand is naar binnen geslagen en heeft daar veel schade aangericht. Terplaatse heeft de brandweer meer mensen en middelen laten komen omdat er diverse woningen ontruimd moesten worden, en om de waterlevering te garanderen is er een grootschalige watertransport opgeroepen.  Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Woningbrand Eikenhof in De Lier. 23:28

Momenteel is de brandweer aan het inpakken. Eerdere berichtgeving omtrent onbewoonbare woningen moet bijgesteld worden naar naar 5. Alle bewoners worden opgevangen in een nabijgelegen sporthal en vandaar uit zal er door de Gemeente Westland en de Stichting Salvage gekeken gaan worden waar deze bewoners de nacht kunnen doorbrengen. Einde berichtgeving.

Woningbrand Eikenhof De Lier 21:59

Het specialistisch team van de brandweer is nu met blusnaalden via het dak in de spouwmuur aan het blussen. De bewoners van het brandadres en 3 omliggende woningen kunnen tijdelijk niet terug naar hun woningen. De schade is aanzienlijk. Het brandweerpersoneel heeft in deze weersomstandigheden tijdens de werkzaamheden behoorlijk fysieke inspanning moeten leveren, om die reden is er vroegtijdig aflossing geregeld.

Brand Eikenhof onder controle. 21:15

Brandweer is momenteel bezig met nablus- en sloopwerkzaamheden. Bij deze actie is geconstateerd dat de brand vermoedelijk in de spouwmuur van de woning zit om die reden is er een specialistisch team van de brandweer opgeroepen. Dit team kan met speciaal gereedschap toegang verschaffen in de spouwmuur en zo kunnen we ook daar de laatste brandhaarden blussen.

map
Hang een rookmelder op