Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande brand dakopbouw Aucubastraat Den Haag

dinsdag 23 mei 2023 om 04:42:57
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2023 om 18:15:10

Den Haag - Vannacht is rond half vier, door nog onbekende oorzaak, brand uitgebroken in een dakopbouw van een woning aan de Aucubastraat. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

De brand is ontstaan in de dakopbouw en doorgeslagen naar ondergelegen woonlaag. Doordat de trap naar de dakopbouw zwaar beschadigd is is de brand moeilijk te bestrijden. De brandweer heeft daarvoor onder andere een hoogwerker ingezet. Om de brand volledig te kunnen blussen zal de vloer deels gesloopt moeten worden.

De vijf bewoners waren tijdig buiten. De omliggende woningen zijn ontruimd. De woning is bij de brand zwaar beschadigd en is vooralsnog onbewoonbaar. Voor de bewoners zal elders opvang geregeld worden.

Salvage is ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij de schadeafhandeling.

1684812084

De omliggende woningen zijn inmiddels weer vrijgegeven. Medewerkers van de Gemeente en Salvage zullen de door brand getroffen bewoners helpen bij de tijdelijke opvang elders.

Einde berichtgeving.

1684811062

De brand is inmiddels onder controle. Uit onderzoek van Bouw- en Woningtoezicht blijkt dat de constructie van de woning onstabiel en onveilig is. De brandweer heeft de sloopwerkzaamheden stopgezet. De vloer zal de komende uren regelmatig gecontroleerd worden op resterende brandhaarden.

map
Vond je deze pagina nuttig?
Review