Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande brand bedrijfspand Van Gijnstraat Rijswijk

donderdag 26 mei 2022 om 01:10:50
Brand Icoon voor brand: vlammetje
Brand
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2022 om 04:28:10

Rond 00.30 uur kreeg de brandweer meerdere meldingen binnen van een uitslaande brand in een bedrijf aan de Van Gijnstraat in Rijswijk. Bij de brand komt veel rook vrij. De hulpdiensten zijn met veel voertuigen en personeel onderweg naar het incident. Geef hen de ruimte. Meer informatie volgt.

Update 11:04

De kantoorpanden en woonruimtes naast het brandadres zijn na ventilatiewerkzaamheden overgedragen aan de gemeente. De gemeente pakt de vervolgstappen op, denk aan het afdichten van bepaalde panden. Stichting Salvage staat bewoners en eigenaren bij in de afhandeling van de schade. 

De brandweer zal nog een geruime tijd aanwezig zijn in de Van Gijnstraat voor controlewerkzaamheden. Hiervoor blijven nog enkele voertuigen aanwezig. Einde berichtgeving. 

Brand onder controle 09:40

De brand is onder controle. Dat betekent dat de brand zich niet verder zal uitbreiden. Op dit moment is de brandweer bezig met nablussen en het vinden en weghalen van verborgen brandhaarden. Ook worden omliggende panden geventileerd.

Naast deze werkzaamheden heeft de brandweer controles en ventilatiewerkzaamheden verricht in het naastgelegen hotel. Het hotel is inmiddels weer vrijgegeven.

Update bluswerkzaamheden 08:16

Bij de bluswerkzaamheden is ook een grijpkraan ingezet om delen van het pand uit elkaar te halen. Daarmee proberen we de moeilijker bereikbare brandhaarden te blussen. Als de bluswerkzaamheden zijn afgerond zal de politie onderzoek doen naar de brand.

Bluswerkzaamheden en verkeer 05:34

De verwachting is dat de bluswerkzaamheden tot in de ochtend duren. Dit zorgt nog steeds voor rookoverlast. Ook het verkeer in de directe omgeving zal hinder ondervinden vanwege de wegafsluitingen. Volg daarom de aanwijzingen ter plaatse op.
 

Stichting Salvage is aanwezig om de getroffen mensen te helpen met de afhandeling van de schade.

Hotelgasten opgevangen, rook zorgt voor hinder 03:39

De bestrijding van de brand gaat nog geruime tijd duren. De gasten van het ontruimde hotel zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel.
 

Uit de metingen van rook blijkt dat deze geen gevaar oplevert, maar wel veel hinder kan veroorzaken. Advies blijft om nog steeds uit de rook weg te blijven. Rook is nooit goed voor de gezondheid.

Meerdere bedrijfspanden in brand en hotel ontruimd, me 02:21

De brand woedt in meerdere bedrijfspanden. De brandweer bestrijdt de brand met veel voertuigen en personeel. De klappen die worden gehoord komen zeer waarschijnlijk van gasflessen die in het pand aanwezig zijn.

 

Het nabijgelegen hotel is ontruimd. Voor de gasten wordt een opvang gezocht.

 

Bij de brand komt nog steeds veel rook vrij. Blijf uit de rook! De brandweer zet meetploegen in om de verspreiding van de rook in kaart te brengen.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Vond je deze pagina nuttig?
Review