Slaapkamer in brand Zoetermeer

zondag 15 november 2020 om 22:59:01
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 15 november 2020 om 23:03:30

De brandweer is vanavond gealarmeerd voor een woningbrand aan het Alferbos in Zoetermeer. Het betrof een brand in een slaapkamer van deze woning. Door snel optreden van de brandweer was de brand snel geblust. Vrij snel daarna was de situatie onder controle.

De bewoner is gealarmeerd door een rookmelder en heeft daarna direct 112 gebeld. Iedereen was op tijd buiten. Een bewoner wordt nagekeken door de mensen van de ambulance. Deze persoon heeft mogelijk wat rook ingeademd. 
 

Buren van het brandadres zijn zelf naar buiten gegaan. Ze hebben op een veilige plek gewacht totdat ze weer terug mochten gaan naar hun woning.

Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij de schadeafhandeling.

Einde berichtgeving.

 

map
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Samenredzaamheid brand
Niet alle mensen zijn in staat om zichzelf snel in veiligheid te brengen. Bijvoorbeeld omdat ze niet hebben gehoord of gelezen dat er een incident is in hun buurt. Of omdat ze niet zo goed ter been zijn en niet makkelijk weg kunnen. Help je mee om hen te helpen? Vraag even in je omgeving na of iemand hulp nodig heeft en check of de buren de waarschuwing hebben gehoord.
Hang een rookmelder op
Maak en oefen een vluchtplan