Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
coronavirus

Nieuwe noodverordening in Veiligheidsregio Haaglanden per 29 september

Op maandag 28 september heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen gelden landelijk en zijn op aanwijzing van de minister van VWS. Deze aanwijzing is verwerkt in een lokale noodverordening voor de Veiligheidsregio Haaglanden die op 29 september om 18.00 uur is ingegaan. Voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden Jan van Zanen roept alle inwoners van de veiligheidsregio dringend op om zich verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen. De maatregelen gelden in ieder geval voor drie weken.

Los van de nieuwe noodverordening is het van belang dat mensen de basisregels zo veel mogelijk naleven. Dat betekent  anderhalve meter afstand houden, regelmatig handen wassen en in de ellenboog niezen. Werk thuis, tenzij dat niet anders kan. Als je klachten hebt, laat je dan testen.

Samen met de voorzitters van de Veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond adviseert de voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Daarnaast wordt dringend geadviseerd aan alle contactberoepen om een mondkapje te dragen.

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden, alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij Regionaal Beleidsteam (RBT).

Bekijk de noodverordening van 29 september 2020 hier en de wijziging noodverordening 29 september 2020 hier.

Vond je deze pagina nuttig?
Review