Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan
""

Kleinschalige evenementen onder voorwaarden mogelijk in regio Haaglanden

Alle evenementen, zowel de reeds vergunde als de nieuwe aanvragen, worden getoetst op de geldende coronamaatregelen. Nieuwe evenementen die geen extra inzet vergen van hulpdiensten kunnen, als ze voldoen aan de richtlijnen, doorgang vinden. Ook reeds geplande evenementen kunnen, binnen de kaders, doorgaan als hulpdiensten daarop gerekend hebben. Grootschalige en/of risicovolle evenementen blijven verboden. De omstandigheden van evenementen kunnen per evenement verschillen. Het is een lokale afweging van gemeenten om te bepalen welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Daarnaast benadrukt de plv. voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Marja van Bijsterveldt, dat het van groot belang is om de richtlijnen te blijven naleven. Van Bijsterveldt: “Zorgpersoneel, ouderen in verpleeghuizen en ondernemers hebben allemaal grote offers moeten brengen afgelopen tijd. Het is een risico als mensen nu te lichtvoetig met de maatregelen omgaan. De situatie in het buitenland laat zien we hoe snel het virus weer kan uitbreken. Daarom: hou anderhalve meter afstand, blijf thuis als je ziek bent en was regelmatig je handen. Ik roep iedereen op om zich, ook nu de cijfers positief blijven, zich daaraan te houden.”

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De (plaatsvervangend) voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige 8 gemeenten binnen de veiligheidsregio (zie: vrh.nl), alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Dit overleg vindt plaats in de vorm van een Regionaal Beleidsteam (RBT). De vergadering van het RBT vond 8 juli plaats. Met ingang van 9 juli 2020 is Jan van Zanen benoemd als plv voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten