Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brandmelding ‘Strijkijzer’ Den Haag

woensdag 24 november 2021 om 23:06:22
Brand Icoon voor brand: vlammetje
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 25 november 2021 om 10:11:01

Rond tien voor half elf vanavond kreeg de brandweer een brandalarm binnen uit een woontoren op het Rijswijkseplein in Den Haag. Dit gebouw staat ook bekend als het strijkijzer. 
Bij aankomst trof de brandweer rook aan op meerdere verdiepingen. Vanwege de zoektocht naar de oorzaak van deze rook heeft de brandweer meer materieel en mensen laten komen.

Op dit moment is de brandweer op zoek naar de oorzaak. De onderste 4 verdiepingen zijn tijdelijk ontruimd in verband met de rookvorming.
 

1637792256

Oorzaak rook gevonden

De oorzaak van de rookvorming is een ventilator in een toilet. Deze heeft door een defect rook veroorzaakt. De rook is via het ventilatie systeem verspreid over meerdere verdiepingen. 
De brandweer gaat zich nu bezig houden met het rookvrij maken van de onderste 3 verdiepingen. Zodra het sein veilig wordt gegeven, zal het pand worden overgedragen.

Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Vond je deze pagina nuttig?
Review