Brand in spouwmuur veroorzaakt grote brand.

zaterdag 25 juli 2020 om 17:05:14
Shape Created with Sketch.
Brand
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 25 juli 2020 om 20:02:54

In Zoetermeer aan de Hazerswoudestraat is momenteel een grote brand gaande. De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden in de spouwmuur. Brandweer is met veel eenheden terplaatse omdat de brand zich snel heeft uitgebreid in de spouwmuren van diverse woningen.

Brand in spouwmuren Zoetermeer 20:02

Alle brandweer eenheden zijn weer terug naar de kazerne's. Stichting Salvage doet met de gemeente en de brandweer een laatste schouw om te kijken welke woningen bewoonbaar zijn. Deze bewoners kunnen dan weer terugkeren naar hun woningen. Een aantal woningen zijn onbewoonbaar, voor die bewoners zal gekeken worden waar zij de nacht kunnen doorbrengen. Einde berichtgeving.

Brand in spouwmuren is uit. 18:53

Zoetermeer-Hazerswoudestraat. Brandweer heeft diverse breek- en sloopwerkzaamheden gedaan. Alle brandhaarden zijn geblust. De waarnemend burgemeester Lokker van Zoetermeer heeft de getroffen bewoners toegesproken in de nabijgelegen basisschool. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met de afwikkeling van de schade. Een aantal bewoners zal tijdelijk ergens anders moeten wonen omdat de water en roetschade aanzienlijk is.

Brand in spouwmuren van woningen in Zoetermeer. 17:55

Zoetermeer Hazerswoudestraat.  De brand is nog niet onder controle, brandweer is met specialistisch gereedschap water in de spouwmuren aan spuiten. Bij het ontstaan van de brand is 1 persoon gewond geraakt en wordt momenteel onderzocht in het ziekenhuis. 

map