Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand op 23e etage Koningin Julianaplein Den Haag

zondag 19 februari 2023 om 13:28:24
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 19 februari 2023 om 15:29:24

Aan het begin van de middag is er korte tijd brand geweest in een woning op de 23e etage van een complex aan het Koningin Julianaplein in Den Haag. De brand is uit. 
 

Aan het begin van de middag kreeg de brandweer de melding binnen van de brand in de woning op de 23e etage. Door de brand is de sprinkler-installatie geactiveerd. De brand is inmiddels geblust. De brandweer heeft meerdere blusvoertuigen ingezet vanwege het blussen van de brand, het controleren van de woning, maar ook om de waterschade te beperken. Stichting Salvage komt ter plaatste voor de ondersteuning bij de schadeafhandeling. Meer informatie volgt.

1676815573

Meerdere woningen met waterschade

De brand in de woning aan het Koningin Julianaplein/Anna van Buerenplein bleek te gaan om een keukenbrand. Meerdere woningen hebben waterschade opgelopen. De brandweer heeft een groot deel van het water weggehaald met behulp van waterstofzuigers. De verzekering/een schoonmaakbedrijf nemen dit nu over. Alle bewoners die het complex hadden verlaten kunnen weer terug naar hun woning. Einde berichtgeving.

map
Blijf uit de rook
Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Sluit dan ramen en deuren en zet ventilatie uit. Blijf uit de rook. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.
Vluchten uit huis
Vlucht liefst via een (afgesproken) veilige route. Neem kinderen, huisdieren en anderen (hulpbehoevenden) mee. Sluit indien mogelijk alle deuren achter je en gebruik nooit de lift. Blijf zoveel mogelijk uit de rook, dichtbij de grond. Houd eventueel een vochtige doek voor je mond. Kun je het gebouw niet meer verlaten, ga dan voor het raam staan zodat de brandweer je kan zien.
Vond je deze pagina nuttig?
Nee, open formulier om reactie achter te laten