Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Overslaan en naar de inhoud gaan

Brand in meerdere woningen Wouwermanstraat, Den Haag

donderdag 20 mei 2021 om 03:59:49
Brand Icoon voor brand: vlammetje
Brand
Grip 1
Gesloten
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2021 om 16:09:27

De brandweer kreeg rond 03.00u de melding van een brand in een woning aan de Wouwermanstraat in Den Haag. Eenmaal ter plaatse bleek er brand in meerdere woningen te woeden. Er zijn drie portieken ontruimd.
 

Omdat er meerdere brandweereenheden nodig zijn, is er opgeschaald naar 'Zeer grote brand'. Dit vanwege het bestrijden van de brand en het ontruimen van meerdere woningen. Verdere berichtgeving volgt. 

Brandweer rond werkzaamheden af 16:09

Na een lange en intensieve inzet heeft de brandweer haar werkzaamheden afgerond. De politie is inmiddels gestart met het onderzoek.
Gemeente Den Haag organiseert bewoners bijeenkomsten. Ook draagt de gemeente zorg voor opvang van bewoners die niet terug kunnen keren naar hun woning.

Stiching Salvage ondersteunt betrokkenen bij de schadeafhandeling. Einde berichtgeving.

Veel woningen onbewoonbaar 12:43

Zojuist is het sein 'brandmeester' gegeven. Er vinden nog steeds nabluswerkzaamheden plaats. Er zijn tot nu toe geen gewonden bij deze brand.

Op dit moment is het woonblok waar de brand heeft gewoed voorlopig onbewoonbaar. Het woonblok aan de achterzijde (Joris van de Haagenstraat) wordt gefaseerd vrijgegeven. De hulpdiensten zullen dit samen met Stichting Salvage begeleiden.

Het totaal aantal woningen dat tijdelijk onbewoonbaar is ligt tussen de 35 en 40. Exacte aantal zal later blijken.

Update 11:10

Tot nu toe zijn er ongeveer 50 personen opgevangen. In de loop van de dag worden alle woningen gecontroleerd. Er wordt gekeken of de woningen bewoonbaar zijn en de mensen kunnen terugkeren.

Brand nog niet onder controle 07:55

De brandweer heeft ondanks grote inspanningen de brand nog niet onder controle. De brandweer is bezig met blus- en sloopwerkzaamheden om de brand te bestrijden. 
 

De gemeente is bezig met de tijdelijk opvang voor bewoners van de ontruimde panden en organiseert in de loop van de dag een informatiebijeenkomst.  

Er is een NLAlert verstuurd waarin mensen die last hebben van de rook geadviseerd worden om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. 

Update 04:57

De brandweer is nog bezig met het bestrijden van de brand. Er zijn op dit moment tientallen woningen ontruimd in de Wouwermanstraat. Ook gaat de brandweer uit voorzorg het blok met woningen aan de achterzijde op de Joris van der Haagestraat ontruimen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. Voor de mensen die hun woning moesten verlaten, wordt tijdelijke opvang geregeld. 

Vanwege de rookontwikkeling adviseert de brandweer omwonenden om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Nadere berichtgeving volgt. 

map
Vond je deze pagina nuttig?
Review